Жертвите на труса в Тайван се увеличиха

Жертвите на труса в Тайван се увеличиха | StandartNews.com

Поп дивата Мадона на турне в страната, добре е

Увеличи се броят на жертвите на голямото земетресение в Тайван. Местните власти обявиха, че загиналите до момента са 14 души. Близо 340 души са били спасени от развалините в град Тайнан. Там трусът бе усетен най-силно. Над 460 са ранените, съобщава АП.

Повече от 100 души са в неизвестност. Спасителите продължават да търсят хора под отломките.

Стандарт Нюз припомня, че трусът с магнитуд 6,4 по Рихтер нанесе сериозни щети на поне 5 големи сгради в 1,8-милионния Тайнан. В района Юнкан е разрушена 17-етажна сграда. Тя била дом на около 250 души от 96 домакинства, уточни местният Център за спешни операции. Служител на центъра посочи, че в срутения жилищен блок са загинали шест души, включително момиченце на 10 дни.

В друг район на Тайнан воден резервоар, паднал от покрив, убил 56-годишна жена, а 40-годишен мъж бил намерен мъртъв сред разрушен хотел. Сериозно са пострадали още 7-етажна сграда, няколко по-малки постройки и търговски комплекс.

Някои медии заподозряха в недобросъвестност и икономия на материали строителите на 17-етажната сграда. В репортаж на Китайската централна телевизия местни специалисти казват, че не били спазени нормите за сеизмично опасни райони при връзване на арматурата на опорните метални стълбове. Освен това на места в бетонните опорни колони на сградата се виждали варели от растително масло, които се използват вместо бетон за запълване на празнини.

Трусът изненада и поп дивата Мадона и нейния екип, които са на турне в Тайван, предаде ДПА. Мениджърът й Гай Озри написа в социалната мрежа "Инстаграм", че всички са добре.

Вижте видео от ада след земетресението в Тайван. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай