Жертви под руините в Непал (ВИДЕО)

Жертви под руините в Непал (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лавини в района на връх Еверест

Най-малко 100 тела са извадени изпод руините на сградите след мощното земетресение в Непал. Според различните агенции трусът е бил с магнитуд от 7.5 до 7.9 по Рихтер, а след това са последвали и вторични силни трусове. Срутена е 9-етажнта историческа кула в непалската столица Катманду.

Стотици са ранени, очаква се да има още затрупани хора под рухнали сгради в Катманду.

До момента в Катманду е потвърдена смъртта на 71 души, цитира АФП Лаксми Прасад Дакал, говорител на непалското министерство на вътрешните работи. Още 40 жертви са регистрирани в съседния град Бхартапур.

Жители продължават да публикуват коментари на сайта на Европейския сеизмологичен център, след разтърсилия ги мощен земен трус.

Съобщават за счупени прозорци, силно клатене в продължение на повече от 20 секунди. Повечето хора, които живеят в столицата са изпаднали в паника и са избягали от домовете си. Има много затрупани хора под развалините.

Регистрирани са и земни трусове минути след първия, с магнитуд 7,1 по Рихтер, 5,8 по Рихтер, 5,5 по Рихтер, 5,3 по Рихтер. Вторичните земетресения продължават. Силните земетресения са усетени и в Северна Индия, Бангладеш, Тибет, както и в целия регион в радиус от близо 800 км. CNN съобщава за лавини в района на връх Еверест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай