Заръчаха на Момчил Неков Брюксел да научи за Братя Даскалови

Заръчаха на Момчил Неков Брюксел да научи за Братя Даскалови | StandartNews.com

Девет жълъди от най-стария дъб в Европа – Гранитският, получи евродепутатът Момчил Неков на среща с кандидата за кмет Сава Савов, подкрепен от БСП и с №9 в бюлетината, с кандидатите на левицата и жители от село Гранит. Савов покани Неков до хилядолетното свещено дърво, поникнало през 345 г., за да му заръча да популяризира община Братя Даскалови в Брюксел. С него бяха и двете учителки Станка Колева и Мария Христова, засадили в съседство преди 29 години дъб от жълъд на най-старото дърво с идеята да продължат величието му.

„Нека силата и мъдростта, които символизират това място, да са част от нашата обща политика за възраждането на община Братя Даскалови", подчерта кандидат-кметът, който по-рано представи стратегията си за управление на евродепутата, освен в туризма, погледът му е насочен към младите хора, привличане на инвестиции, нова социална политика, европейски проекти в полза на хората и сигурност за жителите на общината.


Евродепутатът Момчил Неков подкрепи категорично Сава Савов

„Тази енергия, която получих тук, ще принеса в Европейския парламент, където продължавам да защитавам традициите, обичаите и културата на родината ни. В центъра на нашите политики са хората", подчерта Момчил Неков. Той заяви категоричната си подкрепа за кандидата за кмет Сава Савов и изрази вяра, че Савов има качествата да промени облика на община Братя Даскалови: „Пожелавам му успех от името на БСП. Ние сме зад него и ще го подкрепяме във всичките му инициативи. Подкрепяме и листата със съветници с №8".

Сава Савов и Момчил Неков посетиха Долно ново село и Горно ново село и разговаряха с жителите за нерешените проблеми през последните 4 години. Двамата се поклониха пред паметта на загиналите за България във войните 1912-1918 г. от с. Оризово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай