Южна Корея вярва, че Русия може да помогне на Корейския полуостров

Южна Корея вярва, че Русия може да помогне на Корейския полуостров | StandartNews.com

Южна Корея вярва, че Русия може да играе конструктивна роля за намаляване на напрежението в Корейския полуостров, заяви специалният пратеник на президента на Южна Корея Сонг Йънг-Джил за Итар ТАСС.

"Ние възлагаме големи надежди върху президента Путин и Русия, които биха могли да играят конструктивна роля в решаването на този въпрос", заяви пратеникът, добавяйки, че Владимир Путин "има голям опит в държавното ръководство и има много добри връзки с лидери на различни заинтересовани страни. "

Сонг Йънг-Джил се срещна с президента Путин на 24 май и му връчи писмо от лидера на Южна Корея.

Освен това в документа се споменава за евентуални съвместни действия за решаване на ядрения проблем в Северна Корея.

Въпросът за разполагането на американските противоракетни системи US THAAD в Южна Корея скоро трябва да бъде внесен за ратифициране в парламента на страната, каза още Сонг Йънг-Джил.

 

"Ние сме добре запознати с опасенията на Китай и Русия, затова в момента търсим най-доброто решение по този въпрос", каза той. "Аз лично смятам, че въпросът за ратификацията трябва да бъде разгледан от Народното събрание на Република Корея."

Във връзка с разполагането на американските противоракетни системи Сонг Йънг-Джил заяви:

"Новото правителство на Република Корея ще положи усилия за решаването на този въпрос с участието на всички заинтересовани страни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай