Украинец и иранец сред жертвите на "Ататюрк"

Украинец и иранец сред жертвите на "Ататюрк" | StandartNews.com

Един украински гражданин и пътник с иранско гражданство са сред убитите при жестокия атентат на турското летище "Ататюрк". Ройтерс се позовава на турски официални представители с информацията за първите две разпознати като националности жертви. 

Въпреки че летището стартира работа още в малките часове на нощта, повечето полети от него са отложени или анулирани. Иран обяви, че прекратява всякакви полети от и за "Ататюрк". Официалният говорител на най-голямото иранско летище заяви, че полети няма да има, докато не минат всички проверки за сигурност.

Софийското летище също отмени полетите си за там тази сутрин. 

Китайските власти предупредиха гражданите си да не пътуват за Турция, макар да обявиха, че сред жертвите няма пострадали китайци.

Припомняме, че 36 души загинаха при кървав атентат късно снощи на турското летище. За момента това е официалната потвърдена бройка на жертвите, а ранените са 147. Някои от тях са в тежко състояние и може да не се преборят за живота си, предупредиха турските власти. 

След официална пресконференция от турската страна стана ясно, че трима терористи са нападнали летището, самовзирявайки се близо до входа на един от терминалите. Един от нападателите пръв е открил огън, а след стартиралата престрелка с полицията всички нападатели са се самовзривили.

Съществува обаче и друга версия, според която нападателите са били повече. Журналист, оцелял по време на нападението, разказа за 7 терористи, облечени в дълги шлифери. 

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм обяви, че на настоящ етап първите знаци сочат, че зад кървавия атентат стои "Ислямска държава".

Повече подробности за тежкия инцидент четете на www.standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай