Тунизийка компютърен специалист стана Мюсюлманска Мис Свят

Тунизийка компютърен специалист стана Мюсюлманска Мис Свят | StandartNews.com

Йогякарта. Тунизийката Фатма бен Гефреш спечели мюсюлманският конкурс за красота World Muslimah Awards, който се проведе в Индонезия за четвърта поредна година, съобщиха световните медии. Победителката е на 25 години, по професия е компютърен специалист и се разплака при получаването на наградата - златен часовник и поклонение в Мека.

"Нека всемогъщият Аллах ми помогне в тази мисия и освободи Палестина. Моля ви, Моля ви, освободете Палестина и сирийския народ", заяви в речта си забулената красавица. 

Конкурсът е отговор на ислямската култура на конкурсите за красота, организирани в западните държави. Осемнайсетте финалистки дефилираха в блестящи рокли, но забулени по религиозните правила. Журито ги оценяваше не само по красота, но и по способността им да рецитират стихове от Корана и да излагат възгледите си за исляма в модерния свят.

World Muslimah Awards се проведоха в хиндуисткия храм Прамбанан, който е включен в списъка на световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Организаторите на конкурса избраха нарочно това свято място на хидуистката вяра, за да покажат толерантността на исляма към другите религии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай