Тръмп: Няма да търпим търговските злоупотреби

Тръмп: Няма да търпим търговските злоупотреби | StandartNews.com

„Световната търговска организация не се отнася справедливо към нас", заяви американският президент Доналд Тръмп в речта си на срещата на Организацията за Азиатско-Тихоокеанско сътрудничество (АТЕС), която се провежда във виетнамския град Дананг.

Характерът на съществуващите отношения в Световната търговска организация (СТО) ощетява интересите на САЩ по един или друг начин, смята американският президент. Той посочи, че страната му няма повече да търпи „хроничните търговски злоупотреби и ще държи на принципите за честна и равноправна търговска политика".

Азиатско-Тихоокеанският регион е станал заложник на „изкривените фантазии" на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, изтъкна още Доналд Тръмп. "Бъдещето на този регион и неговите красиви хора не трябва да бъдат държани като заложници на изкривените фантазии на диктатора за насилствено завоюване и ядрено изнудване", изтъкна Доналд Тръмп. Той добави, че регионът трябва „да бъде единен в позицията, че всяка стъпка на режима в Северна Корея към придобиване на повече оръжия е стъпка към по-голяма и по-голяма заплаха". Администрацията на САЩ смята, че икономическите лостове на Китай имат ключова значение, за да се спре Пхенян изпълнението на ракетно-ядрената си програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай