Петролна бомба цъка край брега на Шанхай

Петролна бомба цъка край брега на Шанхай | StandartNews.com

Ирански петролен танкер, подпалил се след сблъсък с товарен кораб край източните брегове на Китай и недалеч от Шанхай, е застрашен от взрив и потъване. Властите от три държави издирват изчезналия му 32-членен екипаж, състоящ се от 30 иранци и двама бангладешци, и се опитват да овладеят нефтения разлив от горящия плавателен съд, предаде Асошиейтед прес.

Мохамад Растад, ръководител на иранската пристанищна и морска администрация, цитиран от иранската агенция ИРНА, каза, че е било намерено тяло на член на екипажа на иранския петролен танкер, предаде Ройтес. Трупът е бил изпратен в Шанхай за идентифициране.

Противопожарни и спасителни екипи се опитват да установят контрол над пожара, бушуващ на кораба и да открият останалите членове на екипажа, предаде АП.

Регистрираният в Панама танкер е пътувал от Иран за Южна Корея, когато се е сблъскал с регистриран в Хонконг товарен кораб в Източнокитайско море на 257 километра от Шанхай, заяви китайското министерство на транспорта. Ведомството допълва, че всички 21 членове на екипажа на товарния кораб, превозвал пшеница от САЩ за Китай, са спасени. Те са китайски граждани.

Китай, Южна Корея и САЩ са изпратили кораби и самолети за издирване на изчезналия екипаж на танкера. Засега не е ясно какво е причинило сблъсъка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай