23:10 ч.

11.12.17

2 мин.

0

0

0

ООН:“ Санкциите за хуманитарната помощ за Северна Корея са жизнено необходими“

от Николина Александрова |

ООН:“ Санкциите за хуманитарната помощ за Северна Корея са жизнено необходими“

ООН в понеделник заяви, че строгите санкции, наложени на Северна Корея, усложняват доставките на хуманитарна помощ, а те са жизнено необходими.


Около 18 милиона севернокорейци, или 70% от населението, страдат от недостиг на храна и агенциите за предоставяне на хуманитарна помощ предостава "буквално жизнено значение" за 13 милиона от тях, заяви комисарят по правата на човека за ООН Зеид Раад  Ал Хюсеин.


Санкциите, които засилиха контрола върху международните банкови преводи, "доведоха до забавяне на операциите на ООН на земята, засягащи доставката на хранителни дажби, здравни комплекти и друга хуманитарна помощ", каза той.


Ръководителят поиска от съвета да направи оценка на въздействието на санкциите върху правата на човека и ги прикани да предприемат действия за свеждане до минимум на последиците.


В същото време Пхенян смята, че е удържал победа над Вашингтон и неговите съюзници „в политическото и военното противопоставяне“. Това пише в писмено заявление на постоянния представител на Северна Корея пред ООН, разпространено във връзка с провеждането на заседание в Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в областта на правата на човека в азиатската страна, предава ТАСС. „Ако САЩ и други враждебни сили си мислят, че могат да уплашат Северна Корея с обсъждане в СС на ООН по въпроси, свързани с правата на човека, то тези мечти няма да се сбъднат. Техният подъл заговор няма да ни изплаши. Ние разобличаваме и категорично осъждаме това заседание, явяващо се акт на отчаянието на враждебните сили, загубили политическото и военното противопоставяне със Северна Корея, която вече открито стана ядрена държава“, отбелязва се в текста на комюникето. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент