17:20 ч.

25.12.17

2 мин.

0

1

0

Няма пострадали българи от тайфуна във Виетнам

от редактор |

Няма пострадали българи от тайфуна във Виетнам

В посолството на България в Ханой, Виетнам няма постъпила информация за засегнати или пострадали от тайфуна "Тембин" български граждани на територията на Виетнам, съобщи МВнР.


Тайфунът, който в дните 20-22 декември т.г., е ударил територията на Филипините, причинявайки сериозни материални щети, и според различни данни около двеста жертви, днес е навлязъл в територията на южен Виетнам.


"Тембин" ще засегне южната част на Виетнам - района на гр. Хошимин и делтата на р. Меконг, провинции Вунг Тао, Ка Мао, Бак Лиеу, Бен Че, Киен Зианф, Кън Тхъ. Тайфунът е със скорост на вятъра до 120 км/ч, като най-сериозен риск представляват последващите силни дъждове, наводнения и свлачища.


Посолството е в контакт с управление "Външни отношения" - гр. Хошимин. Местните власти са издали забрана да ползване на плавателните съдове и малки рибарски лодки в зоните с очаквано най-голямо вълнение за дните 25 - 26 декември. Предприети са мерки за евакуация на уязвими групи население в градовете Сок Чанг и Ча Винх - общо около 1 млн. души. Училищата са затворени за дните 25 и 26 декември.


Българските граждани, намиращи се в южен Виетнам, трябва да проявят нужната предпазливост, да се осведомят подробно за актуалната местната обстановка и рисковете, като спазват стриктно указанията за безопасност на ангажираните служби, са отбелязали от МВнР.


При нужда българите могат да се свържат с посолството на България в Ханой на денонощния дежурен тел.: +84 123 940 9129.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:16 · 26.12.2017
всяко eдно бeдствиe:
няма пострадали българи....
шаблонни фрази
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент