Нови протести в Техеран и още смърт, има убит полицай /ОБНОВЕНА/

Нови протести в Техеран и още смърт, има убит полицай /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Нови протести се разразиха в иранската столица Техеран в понеделник вечерта, отново има смъртни случаи, информира Би Би Си.

Протестиращ е открил огън по полицейските служители в понеделник, по време на антиправителствена демонстрация в иранския град Неджефабад, убивайки един полицай и ранявайки още трима, предава ТАСС, като се позовава на информация от местните власти. „В град Неджефабад, манифестант е стрелял по полицейските служители с ловно оръжие, в резултат от което са ранени трима души, а един е убит", заяви представителят на местната полиция Саид Монтазера ал Махди.

В социалните мрежи се появиха снимки и филмчета, показващи масирано полицейско присъствие по улиците на града, горящи коли и малък брой демонстранти.

Иранската държавна агенция ФАРС показа кадри на горящи коли, а в социалните мрежи се появиха клипове от протестиращи, на които се вижда как демонстрантите обикалят улиците в централната част на Техеран и скандират срещу правителството.

Това е пети пореден ден на антиправителствени демонстрации в Иран. Те започнаха заради недоволството на хората от повишаването на цените, но бързо фокусът им се измести към правителството на страната и те се обърнаха в масови безредици. Според последната информация, от началото на протестните акции са загинали най-малко 12 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай