Най-възрастната жена в света почина на 117 години

Най-възрастната жена в света почина на 117 години | StandartNews.com

Най-възрастната жена в света Мисао Окава почина на преклонната възраст от 117 години. Родената на 5 март 1898 година японка официално получи признание за дълголетието си през 2013 г., когато навърши 114 години.

Мисао е родена в семейство на продавач на кимона и е споделяла, че тайната на дълголетието й се дължи на 8-часовия сън, както и консумацията на суши. През последния месец Мисао Окава участва във фотосесия по случай 117-ия си рожден ден, облечена в красиво розово кимоно и с цвете в косите.

Мисао е починала в дома си, заобиколена от семейството си. Тя има три деца, баба е на четири, прабаба на шест. Най-големият й син е на 92 години, а най-малкият й внук - само на 2.

Мисао наследи титлата от друга японка, която доживя до 115 години. Най-възрастният мъж в света Сакари Момои, на 112 г., също е японец.

Сред най-възрастните жители на Земята остават три американки. 116-годишната Гертруд Уивър, Джералийн Тали и Сузана Джоунс - и двете на 115 г.

Ема Морано Мартуцини от Италия е на същата възраст като трите американки. Тайната на дълголетието по нейните думи е необичайна. Преди много години лекар й казал всеки ден да изяжда едно сурово и едно сварено яйце. Тя стриктно спазва предписанието и отдава годините си именно на яйцата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай