Мистериозно обаждане преди полета на изчезналия "Боинг"

Мистериозно обаждане преди полета на изчезналия "Боинг" | StandartNews.com

Куала Лумпур. Нови разкрития около мистериозното изчезване на малайзийския самолет. Оказва се, че
капитанът на летателния апарат е получил обаждане от жена, малко преди излитане. Те са разговаряли две минути, а дамата е използвала предплатена карта, която купила с фалшив документ за самоличност. Това разкри вестник "Дейли мейл".

Смята се, че странното обаждане е било последното на мобилния телефон на капитана. В тази връзка разследващите смятат, че може да има връзка между него и терористични групировки.

До момента всички, които са разговаряли с пилота преди излитането на самолета, са били разпитани.Бившата жена на капитана, която живеела с него доскоро, споделила, че не е забелязала промяна в поведението му и не знае да е контактувал със съмнителни хора.

Междувременно стана ясно, че още самолети се включват в операцията по издирването на малайзийския самолет, която се провежда в южната част на Индийския океан, съобщи BBC.

Осем самолета бяха изпратени от Китай, след като там бяха показани снимки на парчета, които може да са отломки от "Боинг"-а на малайзийските авиолинии. Обхватът на операцията се разшири.

Малайзия съобщи, че има нови сателитни снимки от Франция, които показват плаващи обекти в основната зона на търсенето на изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан, предаде АФП. Снимките включват „потенциали обекти в района на южния коридор" на търсенето, казаха от министерството на транспорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай