Японците почетоха жертвите от атомната бомба над Хирошима
Пещерата в Тайланд става музей, ще се снима филм за драмата


09:05 ч.

21.07.18

2 мин.

0

1

0

Медицински данни на 1,5 млн. души бяха откраднати при хакерска атака в Сингапур

от редактори |

Медицински данни на 1,5 млн. души бяха откраднати при хакерска атака в Сингапур

Снимка: Pixabay


Данните от здравните картони на милион и половина души в Сингапур са откраднати. Хакери са проникнали в здравната система на страната и са изтеглили лични пациентски досиета, включително и данни за лекарствата, които пие премиерът. А Фейсбук прекрати достъпа до мрежата на американска компания, заради съмнение за неправомерно събиране и използване на лични данни.


Най-зловредната хакерска атака, в резултата на което са откраднати данните на милион и половина души - така и властта, и медиите в Сингапур, определиха нападението срещу здравно-осигурителната система на островната държава. Здравният министър лично се извини на пострадалите.


При нападението са изтекли медицински данни, картони, рецепти, епикризи за периода началото на май 2015 до началото на юли тази година. Все още не е ясно кой стои зад атаката, но специалисти коментират, че тя е била добре планирана и акуратно изпълнена. В профила си във Фейсбук премиерът на страната Лий написа, че не е ясно каква точно информация са очаквали да открият хакерите.


Здравните власти съобщават за минимални неуредици при работата си, дългосрочните последствия от нападението все още не са ясни.


Междувременно Фейсбук забрани достъпа на американска компания да базата си, заради опасения от недобросъвестно събиране и използване на лични данни. Дейността на компанията, базирана в Бостън, ще бъде детайлно разследвана, но от социална мрежа са категорични, че до момента няма данни за изтичане на чувствителна информация на потребители към трети страни.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

.,.,, · 11:13 · 21.07.2018
.,.,.,,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент