Мъж уби 19 души с увреждания в Япония

Мъж уби 19 души с увреждания в Япония | StandartNews.com

19 души бяха убити, а поне 30 ранени, след като мъж атакува с нож дом за инвалиди в Япония. Нападението е извършено в град Сагамихара, на около 50 км от столицата Токио, съобщават световните медии.

26-годишният мъж е проникнал в пансиона през нощта и е започнал да атакува намиращите се там. Той е нанасял удари в областта на шията и гърдите им. От общо 30-те ранени, 20 са в критично състояние.

Жертвите са на възраст между 18 и 75 г. В хосписа са били приемани възрастни и болни, хора с двигателни проблеми, както и такива с умствени увреждания. В момента на атаката там са били около 150 души.

Час след нападението извършителят сам се е предал в полицията с думите „Аз го направих. По-добре е хората с увреждания да изчезнат". Той е носел чанта пълна с ножове с други остри предмети с различни по размер остриета.

Престъпникът е идентифициран като Сатоши Уемацу, бивш служител на дома за инвалиди, който е работел там допреди няколко месеца.

Нападението шокира Япония, където подобни масови убийства са рядкост. В държавата има много стриктен контрол над огнестрелните оръжия, затова нападенията най-често се извършват с хладни оръжия или отрова, съобщава CNN.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай