Майка спасява детето си, поглъща я ескалатор (ВИДЕО)

Майка спасява детето си, поглъща я ескалатор (ВИДЕО) | StandartNews.com

30-годишна майка е новият герой на Китай! Тя запази хладнокръвие и избутва двегодишното си дете на безопасно място преди буквално да бъде погълната от ескалатор и да умре, предаде Франс прес! В събота вечерта охранителна камера в търговски център в град Цзинчжоу в централната провинция Хубей заснела ужасяващи кадри на инцидента. На кадрите се вижда как жената пътува с ескалатор към по-горен етаж на магазина. Малко преди да стигне най-горе, тя вдига детето си на ръце и точно тогава под краката ѝ зейва яма, тъй като капакът на отвора за поддръжка на ескалатора е бил зле затворен. Шесто чувство!

Видеото не е за хора със слаби нерви! 

Две служителки на търговския център веднага се притичват на помощ на жената и детето. Жената е потънала до гърдите в дупката и с последни сили успява да изтласка нагоре сина си и да го подаде на притичалите се на помощ служители. Докато те го поемат, механизмът на ескалатора буквално поглъща младата майка. Тялото на жената и извадено от ескалатора едва четири часа по-късно от екипи на пожарната.

Кадрите от жестоката сцена набраха бързо популярност в новинарските сайтове и социалните мрежи в Китай и половин милион китайци коментираха със силна емоция и потрес случилото се в социалната мрежа Сина Въйбо. Те публикуваха там и множество виртуални свещи в памет на загиналата жена и нарекоха нейната саможертва „изключителен пример за майчин инстинкт".

Още два инцидента с ескалатори в молове, отбелязаха в Китай тези дни. В единия случай посетител заклещи ръката си и получи фрактура. В другия пък мъж беше на път да остане без крак, но се спаси. Само миналата година има 13 сериозно пострадали китайци при подобни инциденти.

Роднини на пострадала поискаха сериозни мерки в моловете и съд за виновните. "Едно обикновено неделно пазаруване се превърна в трагедия", написа потребител в мрежата, представилd се като снаха на жертвата. "Молът все още е отворен и ескалаторът убиец работи! Хората си няма и идея какво се е случило. Никой не знае кога ще се случи отново".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай