Китай: Президентката на Тайван е нестабилна стара мома

Китай: Президентката на Тайван е нестабилна стара мома | StandartNews.com

Новата президентка на Тайван Цай Ингвен е по-крайна в своята политика, защото е неомъжена и следователно й липсва емоционалният баланс, осигуряван от романтичната обвързаност и семейния живот. Това пише в коментар на китайската държавна агенция Синхуа, цитиран от Би Би Си.

В материала Цай е окачествена като твърд поддръжник на официалната независимост на самоуправляващ се Тайван от Китай. Пекин казва, че ще използва военна сила, за да попречи на това. Според статията фактът, че президентката няма човек до себе си, нито деца, прави нейната политика в по-голяма степен "емоционална, лична и крайна". Авторът на коментара пише още, че нейното "непостоянно поведение" се отразява и върху политическия й стил и я съветва да вземе това под внимание, а не да се занимава с дългосрочните цели на Тайван.

Изказването по адрес на президентката предизвика вълна от недоволство в интернет. Хиляди потребители определиха позицията на Китай като скандална и обидна и осъдиха неуважителното отношение към новата президентка на Тайван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай