Китаец намушка 8 деца в училище

Китаец намушка 8 деца в училище | StandartNews.com

Отказали да запишат дъщеря му, не си написала домашното през лятната ваканция

Въоръжен с нож мъж намушка осем деца и учител в китайско начално училище, като причини смъртта на най-малко три от жертвите си, съобщиха местните медии. Това е поредното кърваво нападение над деца в страната.

Мъжът на име Чън се самоубил, като скочил от сградата след клането в училище в Шъйен в централната провинция Хъбей, уточни китайската агенция Синхуа. Той извършил атаката в първия ден от новата учебна година, "защото не могъл да запише детето си" в училището, съобщи местната телевизия. Ръководството на школото не позволило на дъщеря му да започне новата учебна година, защото не направила домашното си през лятната ваканция, предаде Ройтерс. Телевизията и местен вестник съобщават за шест убити деца. Учителят и други две деца са в болница.

Полицията отказва да даде повече информация за случая. "Не съм наясно, представители на полицията разследват в училището", заяви представител на местните власти. Не е ясно как мъжът е влязъл в помещенията. Сигурността в много училища е била затегната след поредица от нападения срещу деца в последните години.

При пет инцидента през 2010 г. в Китай бяха убити 17 души - 15 от които деца, и ранени над 80. През март тази година мъж уби двама роднини и намушка още 11 души, включително шест деца, извън училище в Шанхай. Това лято полицията уби заподозрян, който се опита да щурмува начално училище, припомнят местните медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай