Ким Чен-ун дезертира в Китай при война със САЩ

Ким Чен-ун дезертира в Китай при война със САЩ | StandartNews.com

Гражданите на Северна Корея са изправени пред лицето на опасната възможност от въоръжени конфликти, провокирани от лидера на Пхенян. Но Ким Чен-ун има тайни планове, които ще му позволят да избяга зад граница в случай на американско нападение, пише германското издание Focus.

Ако Северна Корея бъде нападната, лидерът й незабавно ще изчезне под земята, сочат данни на разузнавателни служби. Тайна система от тунели ще позволи на севернокорейския диктатор да напусне столицата Пхенян и да избяга в Китай, откъдето да издава заповеди за военните действия.

Бивш високопоставен служител на режима в Пхенян докладва за първи път преди години за мрежата от тунели, изградена за бягство на Ким Чен-ун, припомнят от редакцията.

Не само той, но и други избягали севернокорейци съобщават за гигантски свят под повърхността на земята, който включва система от бункери, пътища, железопътни линии и частен влак. Тайният свят под Пхенян е изграден на повече от 300 метра под земята, разказа бивш секретар на комунистическата Корейска работническа партия.

Тунелната система свързва Пхенян със стратегически важни места в радиус от 40 до 50 километра. Това позволява на Ким Чен-ун да избяга от Пхенян бързо и незабелязано, преди градът да бъде разрушен от бомбардировки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай