Касапинът от Тунис бил надрусан до козирката с кокаин

Касапинът от Тунис бил надрусан до козирката с кокаин | StandartNews.com

Саиф Резги, зловещият убиец от плажа в Тунис, бил друсан до козирката с кокаин. Това съобщиха разследващи на касапницата в курорта, отнела живота на 39 туристи. Лекари са установили сериозни количества от наркотика. Полицията пък призна, че до трупа на джихадиста се е търкаляла неизбухнала бомба. Детонаторът е бил на сантиметри встрани. Така по чудо не са отнети още куп човешки живота.

Снимки от трупа доказват наличието на гранатата, а също и на други експлозиви, завързани около тялото на 23-годишния тунизиец. Иначе фотото показва, че убиецът е застрелян с два куршума точно до сърцето и един над корема.

Наличието на наркотици потвърждават и показанията на свидетели на зверството. През цялото време Саиф се е смеел, докато разстрелва с Калашника невинните туристи. "В един момент терористът направо превъртя и сложи автомата на гърба си. Извади телефона и започна да снима жертвите си, като се смееше на висок глас", разказа очевидец, "Когато приключи със стрелбата, дори не се опита да избяга. Просто се смееше, беше щастлив"..

Бойците на ИД са тъпкани с наркотици преди подобни атаки, показват и други случаи. Командирите ги дрогират до крайна сметка, за да не осъзнават въобще какво правят. Точно дрогата вероятно е попречила на касапина от плажа да взриви и гранатата. Той е бил тотално неадекватен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай