Извадиха дете живо след труса в Тайван

Извадиха дете живо след труса в Тайван | StandartNews.com

Няколко души, между които малко дете, бяха извадени живи изпод отломките на срутена сграда след опустошителното земетресение в Тайван в събота сутрин. В същото време обаче броят на жертвите нарасна до 26, а над 150 души остават в неизвестност.

Над 500 души са ранени след труса от 6,4 по Рихтер, 100 от тях са в тежко състояние. Спасителната операция се е забавила, тъй като екипите трябвало да разчистват отломките от разрушенията на ръка. В противен случай рискували да наранят още повече оцелелите, обясни кметът на тежко пострадалия град Тайнан - Лай Чънтъ. Според спасителните служби под развалините се намират най-малко 130 души. Повечето от тях са под 17-етажна срутена сграда. В града са се срутили още 9 сгради, 5 са се наклонили с опасност да рухнат всеки момент, съобщиха властите в страната.

Малко дете и младеж са били извадени живи от развалините, съобщиха местните медии. Това дава надежда, че под отломките все още има оцелели. Екипите са извадили двадесетгодишен млад мъж, който се е задушавал. Младежът,идентифициран като Хуан Куан-вей, е откаран в болница, предаде Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай