Ислямисти се готвят да обезглавяват невинни в Австралия

Ислямисти се готвят да обезглавяват невинни в Австралия | StandartNews.com

Сидни. Над 800 полицаи взеха участие в антитерористична акция в северозападната част на Сидни и южната на Бризбейн в четвъртък сутринта, при която бяха задържани 15 души, а на един са повдигнати обвинения.

Омарджан Азари, на 22 г., е обвинен в подготовка за извършване на терористичен акт. Според обвинението той е планирал да "шокира, изплаши и ужаси" обществото с публични екзекуции, в съучастие с Мохамед Али Барялей, най-висшият представител на "Ислямска държава" в Австралия. Според информацията на "Гардиън", на Азари е отказано пускане под гаранция заради сериозен риск да не се яви пред съда, отчасти поради "необичайното му ниво на фанатизъм". News.com.au обаче пише, че адвокатът му изобщо не е поискал такава мярка.

Органите на реда обявиха, че са разкрили план за серия от публични обезглавявания на случайни австралийски граждани в полза на каузата на "Ислямска държава" - отцепилата се от Ал Кайда екстремистка групировка, обявила халифат в големи части от Сирия и Ирак и прочула се с жестокостите над мирни граждани и обезглавяване на пленници пред камера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай