Иран заплаши Израел с унищожение

Иран заплаши Израел с унищожение | StandartNews.com

Член на Съвета на експертите на Иран и настоятел на петъчната молитва в Техеран Ахмад Хатами заяви, че ако Израел продължи да действа „безразсъдно", то Тел Авив и Хайфа ще бъдат унищожени. Неговите думи бяха цитирани от телевизионния канал IRIB, предава РИА Новости.

„Нямаме ядрена бомба. Но нашата политика е политика на сдържане и в тази връзка ракетната мощ на Иран расте с всеки изминал ден, за да не може Израел да се спаси от тази сила. Ако той постъпи безразсъдно, ние ще сравним със земята Тел Авив и Хайфа", заяви Хатами.

По-рано министърът на отбраната на Израел призова сирийския президент Башар Асад да „изгони" от страната иранските формирования. Според неговите думи, Дамаск получава само вреди от тяхното присъствие, което създава големи проблеми.

Преди това Израел атакува десетки обекти на иранските формирования „Ал Кудс", разположени в Сирия. От Армията за отбрана на Израел заявиха, че това е било в отговор на ракетен обстрел от иранските позиции и добавиха, че предварително са информирали за удара руските военни. При това в Иран твърдят, че не са участвали в атаката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай