Австралия в шок: Откриха осем мъртви деца (ОБЗОР)

Австралия в шок: Откриха осем мъртви деца (ОБЗОР) | StandartNews.com

Осем мъртви деца и жена с прободни рани бяха открити в къща в северния австралийски град Кернс в петък сутринта, съобщи Асошиейтед Прес, като се позовава на полицията в щата Куинсленд.

Органите на реда били повикани на адрес в предградието след съобщения за жена със сериозни наранявания. Когато полицаите влезли в къщата, намерили телата на осемте деца на възраст от 18 месеца до 15 г., а 34-годишната жена била прободена в гърдите. Тя получила помощ в болница и е в стабилно състояние, обясни полицейският инспектор Бруно Асникар. Той не дава повече разяснения по случая, включително и за това как са били убити децата. Според него ситуацията е под контрол и обществото не бива да се фокусира около подробностите от трагедията. Съседите се разпитват, а улицата е отцепена от полицията.

Още не уточнено какви са роднинските връзки между децата и жената. Лайза Тайдей, представила се за братовчедка на ранената, обаче обяснява, че всички деца са братя и сестри, а жената е тяхна майка. Според нея най-големият брат, 20-годишен младеж, дошъл в къщата и намерил другите си братя и сестри мъртви около 11,20 ч местно време.

"Новината от Кернс е потресаваща. Всички родители знаят за какво говоря. Това е необяснимо престъпление. Сега са дни на изпитание за нашата страна", каза в изявление премиерът Тони Абът. Трагедията идва в момент, когато страната още не се е отърсила от заложническата драма в кафенето в Сидни, когато иранец плени 18 посетители. Както се знае, двама от тях и нападателят бяха убити при спасителната операция на командосите.

Албания и Черна гора имат най-висок процент убийства на Балканите. В Албания те са 5 на 100 000 жители, а в Черна гора - 3,5, съобщава скопският в. "Дневник". Тези две страни са и рекордьори по броя на убийства с огнестрелно оръжие и сред първите 15 в света, сочат данни от анализ на ООН и СЗО. Според СЗО през 2012 г. на Балканите са били убити 896 души. Нивото на убийствата в Македония, Сърбия, Гърция и Албания е около 1,8 на 100 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай