Арестуваха барабаниста на AC/DC по чорапи

Фил Ръд е заподозрян в мокра поръчка, грозят го 10 години затвор

Арестуваха барабаниста на AC/DC по чорапи | StandartNews.com

Музикантът е обвинен и в притежание на амфетамини и канабис

Фил Ръд, барабанистът на AC/DC, бе арестуван от полицията в Нова Зеландия и моментално изправен пред съда с обвинение, че е планирал убийство. 60-годишният музикант е заподозрян, че се е опитал да наеме човек, който да убие двама души, пише онлайн изданието на "Дейли мейл". Ръд е бил закопчан след полицейски обиск в дома му в град Тауранга, намиращ се на Северния остров в Нова Зеландия. Според описанието на британския таблоид той е пристигнал в съда без обувки и целият в кал. Отделно от това на барабаниста са му били повдигнати и обвинения в притежание на амфетамини и канабис. Имената на наемника и на двамата, както и мотивите на австралиеца да поръча тяхното убийство, не се разкриват засега.

Фил Ръд се яви за кратко на заседание на районния съд, на което беше освободен под гаранция. Следващото заседание беше насрочено за 27 ноември, но датата може да бъде променена. Съгласно законите на Нова Зеландия, ако Фил Ръд бъде признат за виновен, може да бъде осъден на до 10 години затвор.

Майкъл Броуинг, ексмениджърът на AC/DC, когато чул новината от журналистите, възкликнал:

Това е абсолютен шок

Повече подробности около опита за убийство обаче не се съобщават.

Биографът Джеси Финк, автор на скоро излязлата книга "Братята Йънг, които създадоха АС/DC", казва, че е направо в ступор от новината. Но пред австралийското издание на "Дейли мейл" той признава, че напоследък Ръд е имал вид на абсолютна развалина.

От известно време насам AC/DC не поемат никакви ангажименти. Музикантите изчакват да видят какво ще се случи с колегата им Малкълм Йънг, на когото през септември бе поставена диагноза деменция. Основателят на бандата в момента се лекува в специализирана клиника в Сидни. Когато новината за проблемите на Йънг предизвика слухове за пенсиониране на групата, Ръд бе първият, който реагира бурно.

"Шоуто ще продължи колкото се може по-дълго. Ангъс Йънг (братът на Малкълм) никога няма да се пенсионира, а щом той няма да се пенсионира, аз също няма да го направя ", заяви барабанистът.

По-рано тази година Фил Ръд бе привикан пред съда в Тауранга отново за притежание на наркотици. А на 1 декември 2010-а бе осъден за 25 грама марихуана и му забраниха да пътува на турнета с групата.

Половин година по-късно барабанистът отвори собствен рибен ресторант в Тауранга. Нарече го "Дворецът на Фил" и предлагаше не само морски деликатеси, но и първокачествени стекове. През юли 2012-а музикантът обяви, че временно затваря заведението до март следващата година. В момента Ръд дължи 70 хиляди долара обезщетение на трима свои бивши служители за незаконно уволнение.

Ръд, който е роден в Мелбърн, се присъединява към AC/DC през 1975-а, две години след създаването на бандата. Истинското му име е непроизносимо - Филип Хю Норман Витчке Рудзевичус (наследство от полския му произход).
Той самият тогава е на 21, но останалите виждат, че е

много добър с палките

Забивал е вече в две други групи в Мелбърн - Сoloured Balls и Buster Brown. Барабанистът веднага влиза в синхрон с останалите и взима участие в най-успешните албуми на бандата, както с Бон Скот, така и с Брайън Джонсън.
През 1983-а обаче се отделя от AC/DC заради проблеми с дрогата, а също и с психиката. Все по-често не е на себе си и не може да издържа на бясното темпо на турнета и записи. След смъртта на легендарния Бон Скот на 19 февруари 1980-а от отравяне с алкохол Фил сякаш се прекършва и се отдава на наркотиците и твърдото гориво. Живее неконтролируемо, рисково и напълно безотговорно. Поради зависимостта си от наркотични вещества

започва да получава халюцинации

Накрая следва сериозен скандал с Малкълм Йънг и Фил е уволнен от групата. Саймън Райд заема мястото му. Но този повратен момент в кариерата му го спасява в чисто физически смисъл. Той започва лечение на пристрастяването си, оттегля се в Нова Зеландия, където се занимава с по-безопасни дейности - например с пилотиране на хеликоптер в планински условия. По-късно създава собствена фирма "Нова Зеландия". Там си построява и музикално студио. Другото му хоби са колите. Той е върл автомобилен фен.

Новият му живот бавно, но сигурно го връща към реалността. Много изненадващо, през 1995-а, след 12-годишна пауза, Фил Ръд се завръща обратно в AC/DC и заменя Крис Слейд. В момента той е единственият австралиец в хард рок групата. Известен не само с виртуозни соло изпълнения, а и с перфектното следене на ритъма, той е кумир на известни барабанисти като Ларс Улрих от "Металика". Фил Ръд влиза в Залата на славата през 2003-та като член на AC/DC.
На 29 август тази година юбилярят Фил издаде първия си солов албум "Head Job" заедно с вокалистите и китаристи Алън Бенджър и Джефри Мартин. Тъмните очила и цигарата в уста са неговата запазена марка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай