20:40 ч.

21.06.18

2 мин.

0

0

0

50 000 почетоха йога с индийския премиер

от редактор |

50 000 почетоха йога с индийския премиер

Петдесет хиляди души се събраха в подножието на Хималаите, за да честват Международния ден на йогата заедно с индийския министър-председател Нарендра Моди, съобщи Асошиейтед прес. Нарендра Моди, който е пламенен хиндуист и почитател на йогата, отбеляза четвъртия международен ден, посветен на древната практика, в град Дехрадун. Малко след изгрев слънце той разпъна постелката си и започна да прави упражнения заедно с около 50 000 души. "Йогата обогатява живота на милиони хора по света", каза в речта си Нарендра Моди. Той призова индийците да се гордеят с традициите си. "Богатството на индийското уникално наследство, като йогата, ще бъде уважавано масово по света само когато ние самите проявяваме уважение към културата и традициите си", каза Нарендра Моди.


Десетки хиляди хора в Индия се включиха в масовата йога практика - от служителите на летището в Делхи до ученици от безброй училища. Международният ден на йогата е одобрен през 2014 г. с резолюция на ООН по инициатива на Нарендра Моди.


Сгушен в зелените хълмове край брега на река Ганг в северната част на Индия, град Ришикеш, популяризиран преди 50 години от "Бийтълс", си остава задължителна дестинация за поклонниците на йога упражненията на Запад, коментира Франс прес. "Слънцето, Луната, реките са за всички - по същия начин йога упражненията са за всички", заяви ентусиазирано гуруто Свами Шивананда Сарасвати. "Представете си! Министър-председателят отиде в ООН и се изказа за благотворния ефект от йога упражненията. Днес те са навсякъде", констатира Сарасвати.


В Ришикеш, разположен на 250 км северно от столицата Делхи, легиони туристи от чужбина идват за ашрамите и училищата по йога, които там никнат като гъби. Увлечение, което не бе чуждо на четиримата музиканти от "Бийтълс", прекарали два месеца в Индия през 1968 година. "Йога е начин да водиш спокоен, креативен и щастлив живот", отбеляза премиерът Моди. „Йога упражненията могат да открият пътища за справяне с напрежението и безпокойството".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент