Над 200 жертви на касапницата в египетската джамия /ОБНОВЕНА/

Над 200 жертви на касапницата в египетската джамия /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

По последна информация над 200 са загинали, а десетки са ранени, след като бунтовници задействаха бомба и откриха огън в джамията "Рауда" в северната част на Синай, съобщи "Ройтерс", като се позова на египетски медии и очевидци.

Източници на Министерството на здравеопазването, цитирани от саудитската телевизия "Ал Арабия", съобщават, че нападателите са открили огън и по линейки. Очевидци твърдят за телевизията, че те са били облечени във военни униформи и са пристигнали на мястото на атаката с джипове. Информацията не е официално потвърдена.

Според египетския сайт Mada Masr джамията е свързана със суфисткия орден "Джаририя" (египетската версия на името е "Гаририя"), който има силно влияние в северната част на Синай. Изданието отбелязва, че през 2013 г- бунтовници задействат взривно устройство в гробницата на суфистки шейх в синайското село Мазар - недалеч от град Бир ал Абед.

Президентът Абдел Фатах ас Сиси вече е свикал спешна среща за сигурността според държавната телевизия. Правителството обяви тридневен траур заради случилото се. Непосредствено след атентата никоя групировка не беше поела отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай