Звездите плачат за Хилъри

Лейди Гага протестира след изборите пред "Тръмп тауър" в Ню Йорк на камион за боклук

Звездите плачат за Хилъри | StandartNews.com

Сайтът на миграционната служба в Канада се срина заради засилен трафик от мераклии за жителство

И настъпи мъка за бандата от мегафенове на Хилъри Клинтън в Холивуд, след като Доналд Тръмп излезе победител в битката за президент. Лейди Гага като че се оказа най-обидената от избора на повечето американци. Певицата протестира пред "Тръмп тауър" на 5-то авеню. Гага висеше на стъпалото на камион за боклук с табелка в ръцете с един от слоганите на Хилъри "Love Trumps Hate" - "Любовта побеждава омразата". В полунощ нюйоркачнката написа в Туитър: "Кажи си молитвата, Америка!". И много други известни поддръжници на Клинтън изразиха тревогата си в социалните мрежи.

Мнозина от симпатизантите на демократите заявиха още преди изборите, че ще емигрират, ако Тръмп спечели. Барбара Стрейзънд поведе бъдещите изселници, споделяйки, че обмисля да заживее в Канада. Явно тя не е единствената, защото във вторник през нощта сайтът на миграционната служба в Канада се срина след съобщенията за преднината на Доналд Тръмп. Сървърите за канадските имиграционни власти www.immigration.ca и www.cic.gc.ca не работят заради претоварване. "Гугъл" също регистрира скок в търсенето в САЩ за "преместване в Канада" и "емигриране", като най-засилено то е било в щатите Орегон, Вермонт и Вашингтон, където Хилари Клинтън печели.

Преди вота Шер заяви, че ще се премести на Юпитер, ако Тръмп спечели - засега не се знае дали не е избрала някое по-достъпно място. Пред "Дейли мейл" легендарната певица и актриса сподели, че се чувства сякаш някой от семейството й е умрял. "Видях същото да става с Брекзит. Бях в Лондон по това време. Опитах се да кажа на хората, че Тръмп е Брекзит. Най-невероятното нещо. Видяла съм дузина президенти и никога нещо подобно на него. Разбирам защо светът е ужасен", допълни още тя.

"Mоля се на Бога да не стане. В противен случай ще сменя държавата", коментира и актьорът Брайън Кранстън. Актрисата Ейми Шуимър сподели, че ще се премести в Испания. "Той е твърде луд", смята звездата. Сред другите знаменитости, които ще стягат куфарите, са Упи Голдбърг, Дани де Вито, барабанистът на "Металика" Ларс Улрих, Челси Хендлър, Майли Сайръс, а холивудският ас Самюъл Л. Джаксън пък обяви в шоуто на Джими Кимел, че ако този "кучи син стане президент", той ще си "вдигне черните задни части " и ще се премести в Южна Африка.

Кейти Пери, която има 94 милиона последователи в Туитър, написа в ранните часове: "Не стойте спокойно. Не хленчете. Действайте. Ние не сме нация, която ще позволи омразата да ни води. Никога няма да спрем." По-рано певицата сподели на партито на Хилъри в Конгресния център в Ню Йорк, че родителите й са гласували за Тръмп, но тя продължава да ги обича и няма да дапусне политическите възгледи да ги разделят, "защото сега е повече от важно нацията да е обединена - гей и хетеро, черни и бели, кафяви и онези с изкуствен тен, хора на вярата и на онези, които просто обичат." Мадона също призова американците да не се предават. Актьорът Кунал Наяр, познат на зрителите от сериала "Теория за Големия взрив", пише: "От 15 години живея в страната и никога не съм се чувствал по-уплашен".

"Има положителен елемент във всичко това. Вече няма как да се преструваме, че расизмът и сексизмът са ни спестени. Въпросът е какво ще правим сега?" написа и Джесика Частейн.

Ева Лонгория пусна тъжно селфи с надпис: "Какво се случва ?????!!!!!". Звездите от лагера на Тръмп, сред които са Майк Тайсън, Денис Родман, Хълк Хоган, Чарли Шийн, Джон Войт, бяха по-обрани в радостта си. Единствено Стивън Болдуин и Стивън Сегал изразиха бурно доволство от случващото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай