13:30 ч.

05.12.17

1 мин.

0

0

0

Върховният съд на САЩ пусна закона на Тръмп срещу мигрантите

от редактор |

Върховният съд на САЩ пусна закона на Тръмп срещу мигрантите

Върховният съд на САЩ реши забраната за пътуване на граждани на шест държави да влезе в пълна сила, въпреки продължаващите съдебни дела срещу това решение на президента Тръмп на по-долни инстанции, предаде БНР.


Забраната се отнася за гражданите на Чад, Иран, Либия, Сомалия, Сирия и Йемен.


Върховният съд взе своето решение със 7 гласа "за" и 2 "против". Тръмп обяви последната забрана за пътуване на 24 септември и замени две предишни заповеди, блокирани от федералните съдилища.


Решението на Върховния съд се отнася за третата версия на подписания от президента документ. С нея се налага 90-дневен мораториум върху влизането в страната на граждани на посочените шест страни, които нямат тесни семейни или делови връзки със САЩ.


В новата версия забрана е в сила и за граждани на Северна Корея, и за някои членове на правителството на Венецуела. Освен това от списъка бяха изключени притежателите на зелени карти и хората с двойно гражданство. Новата версия не съдържа пълна забрана за прием на сирийски бежанци.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент