Убиецът от Вирджиния шофирал като лунатик

Убиецът от Вирджиния шофирал като лунатик | StandartNews.com

Убиецът на двамата журналисти от щата Вирджиния Вестер Фланаган бил засечен да кара с бясна скорост само няколко седмици преди да насочи оръжие срещу бившите си колеги. Това става ясно от видео в ЮТюб. В четвъртък Фланаган, който се оплаквал от дискриминация на расова и сексуална основа, застреля в пряк ефир репортерката Алисън Паркър и оператора Адам Уорд.

Шофьорът, който го засякъл да кара като лунатик с над 160 км в час, разказа пред Си Ен Ен, че Фланаган очевидно "не е бил с всичкия си" по време на инцидента. Брендън Фостър направил забележка на Фланаган, докато били спрели на червен светофар. След това Фланаган хладнокръвно го последвал до мястото, към което Фостър се бил запътил, за да продължи спора. В един момент се вижда как бъдещият килър казва на Фостър:

"Трябва малко да отслабнете, господине". Междувременно бащата на Алисън Паркър призова за по-рестриктивно законодателство по отношение на продажбите и притежаването на оръжия. По думите на Анди Паркър, властите трябва да преразгледат законите и да запълнят празнотите, за да не може в ръцете на хора с психически проблеми да попада оръжие. "Господин президент, Трябва да направите това. Моля Ви, направете го. Направете го за нас и за другите хора, за да не губят своите Адамовци и Алисъни." - призова бащата на Алисън Паркър пред журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай