Тръмп в Туитър: Тилърсън остава държавен секретар на САЩ

Тръмп в Туитър: Тилърсън остава държавен секретар на САЩ | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп нарече "фалшиви новини" медийните спекулации, че държавният секретар Рекс Тилърсън скоро ще напусне поста си, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп написа това в Туитър в отговор на разпространените съобщения, в които се цитират източници от Белия дом, говорещи за намерение Тилърсън да бъде освободен от поста и заменен от шефа на ЦРУ Майк Помпейо.

Американският президент посочи, че не е вярно, че е "уволнил Рекс Тилърсън" и че държавният секретар скоро ще напусне поста си. Тилърсън "няма да си тръгва", заяви Тръмп.

Президентът признава, че между него и държавния секретар има несъгласие по някои въпроси, но посочва, че това не са неща, които да са от съществено значение. Тръмп заявява още, че с Тилърсън "работят добре" и че САЩ отново са станали "високо уважавана" страна.

Съобщението на американския президент в Туитър беше придружено от препратка към снимка от официалната церемония в Овалния кабинет на Белия дом по-рано тази година, на която Тилърсън встъпи в длъжност, като на нея освен държавният секретар са виждат още Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай