Тръмп стана сервитьор на пострадалите от "Харви"

Тръмп стана сервитьор на пострадалите от "Харви" | StandartNews.com

Президентът Доналд Тръмп за втори път тази седмица посети кризисния център в Хюстън. Щатът Тексас е опустошен след Харви - една от най-мощните бури в историята на Съединените щати за последните 50 години. Хиляди останаха без дом, заради тежките наводнения, които ураганът причини.

До момента Харви изсели повече от един милион души и причини сериозни материални щети на щата.

Тексас посрещна топло американския президент и неговата съпруга Мелания Тръмп.

Доналд Тръмп опроверга критиките, че е избягал от зоната на бедствието с думите, че не иска да възпрепятства усилията на спастителите.

"Благдоаря на губернатора. Поздравявам го за усилията. Искам да благодаря и на всички, които работиха толкова много. Бяха много тежки дни. Сториха ми се цяла вечност, но всъщност всички свършиха много ефективна и качествена работа. Утре ние имаме Национален ден за молитва. Това е много голям ден за нас! Нека всички отидем в църквата и се помолим", заяви Тръмп.

Доналд и Мелания Тръмп помогнаха за сервирането на храната в най-големия приют в Хюстън за хора, принудени да напуснат домовете си заради бурята.

Американският президент поиска от Конгреса да отпусне първоначално 7,85 милиарда долара за възстановяване от бедствието.

Тръмп бе разкритикуван, че при първата си визата в района не е показал повече съчувствие към пострадалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай