Тръмп се отказва от целия си бизнес

Тръмп се отказва от целия си бизнес | StandartNews.com

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се отказва от целия си бизнес, за да хвърли всичките си усилия в служба на народа. Милиардерът направи това днес в четири последователни поста в официалния си профил в социалната мрежа "Туитър".
"На 15 декември ще дам голяма пресконференция с децата си в Ню Йорк, за да обсъдим факта, че се отказвам изцяло от бизнеса си с цел да се фокусирам напълно върху управлението на страната, за да направим Америка отново велика! Макар да не съм задължен по закон да направя това, чувствам, че е важно като президент по никакъв начин да не попадам в конфликт на интереси с различните ми бизнеси. Поради това в момента се изготвят правни документи, които да ме извадят напълно от бизнеса. Президентството е далеч по-важна задача!", пише милиардерът.
В същото време Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс изненадаха скептиците като убедиха United Technologies да не затваря 1000 работни места в завод на дъщерната фирма Carrier в Индианаполис. Компанията смяташе да премести работните позиции в Мексико. "Радостни сме, че постигнахме споразумение с новоизбрания президент Тръмп и вицепрезидент Пенс. Повече подробности скоро", отбелязаха от United Technologies. Не е ясно какво ще получи тя в замяна, но медии информират, че споразумението включва данъчни стимули. Победата е предимно символична, като се има предвид, че САЩ губят по над 300 000 работни места в производството всяка година заради международна конкуренция, според Института за икономическа политика. Спасените от Тръмп работни места обаче са половината от 2-те хиляди, които Carrier планираше да премести в Мексико. Тази фирма произвежда климатични системи и оборудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай