Тръмп поиска смъртна присъда за атентатора от Ню Йорк

Тръмп поиска смъртна присъда за атентатора от Ню Йорк | StandartNews.com

Извършителят на терористичния акт в Ню Йорк трябва да получи смъртна присъда, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър. "Терористът от Ню Йорк беше щастлив, когато поиска да закачи знаме на "Ислямска държава" в болничната си стая. Той уби 8 души, тежко рани 12. ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ СМЪРТНА ПРИСЪДА!", гласи публикация от профила на президента в социалната мрежа Туитър от снощи. 

На извършителя му бяха повдигнати обвинения за оказване на подкрепа на "Ислямска държава" и за причиняване на смъртта на пешеходци. 

29-годишният Сайфуло Хабибуваевич Саипов, роден в Узбекистан, прегази с нает пикап тълпата следобед на 31 октомври, на празника Хелоуин. Загинаха 8 души, ранени са 12. Нападателят е ранен и задържан. Той се яви в съда на инвалидна количка. Не запази мълчание и призна, че е вдъхновен от видео материали на "Ислямска държава" и е планирал да закачи флага на терористичната организация на превозното средство, но се отказал, за да не привлича внимание и да провали атентата. Следващото заседание е на 15 ноември.

Властите разпитаха друг узбекистанец във връзка с нападението, съобщи CNN. Той беше възможен заподозрян като съучастник на извършителя, но беше освободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай