Тръмп: ОК съм с Русия, никой вече не брои Обама

Тръмп: ОК съм с Русия, никой вече не брои Обама | StandartNews.com

Ако Владимир Путин иска въздушни удари в Сирия, това не е проблем за Доналд Тръмп. Кандидатът за президент на САЩ вярва, че руснаците наистина бомбардират ИД и Америка няма защо да се бърка.

"Те просто не уважават нашия президент. Те вече не ни броят за живи. Затова и го правят", сподели Тръмп в голямо интервю за CNN, "Ако в същото време Русия иска да удря ИД, аз съм ОК", каза Тръмп, "

Както е известно, властите в САЩ се усъмниха доколко руските удари са срещу ИД и доколко срещу опозицията, която няма нищо общо с джихадистите. И предупредиха, че това само разпалва войната.

Според Тръмп обаче може да се вярва на руснаците и САЩ "не трябва да се държат като световен жандарм".

"Чувам, че удрят и по двете", каза Тръмп, визирайки ИД и останалата сирийска опозиция. "Ако Русия иска да се сражава - визирам ИД, то е защото не желае джихадистите на руска територия. А това е следващата стъпка. Затова руснаците са в Сирия. И аз мисля, че те наистина бомбардират ИД".

Тръмп нарече сирийския президент Башар Асад "лошо момче", което е убило хиляди души и Русия "вероятно иска да му помогне". "Винаги сме давали оръжия, винаги сме давали милиарди за оръжия. И после същите са се обръщали срещу нас. Липсва контрол. Не знаем на кои хора може да се опрем", добави Тръмп по отношение на американската политика в Близкия изток, "Дори не знаем на кого се опираме в момента".

Тръмп се възпротиви категорично на идеята на Барак Обама САЩ да приеме бежанци от Сирия. С тях могат да проникнат хора на ИД, аргументира се кандидатът за президент на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай