10:55 ч.

19.06.18

1 мин.

0

6

0

Тръмп налага допълнителни мита на Китай

от редактор |

Тръмп налага допълнителни мита на Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши снощи, че ще наложи допълнително мита от 10 на сто на вносни стоки от Китай за 200 милиарда долара, след като Китай обяви мита върху американски стоки за 50 милиарда долара в отговор на първите наложени от САЩ мита, предадоха Франс прес и Ройтерс.


"Допълнителни мерки трябва да бъдат взети, за да се насърчи Китай да промени несправедливите си практики и да отвори своя пазар за американски стоки", гласи комюнике на президента, цитирано от Белия дом. Тръмп е наредил на търговския представител на САЩ да подготви налагането на допълнителните мита, които ще влязат в сила, ако Китай въведе обявените от него мита. "Ако Китай увеличи митата си, ние ще отвърнем с налагане на допълнителни мита на още стоки за 200 милиарда долара", се казва в комюникето, цитирано от ДПА.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:46 · 19.06.2018
Ще видим, аз мисля че накрая ще се срещнат по средата което дефакто ще е победа за Тръмп, като се има в предвид предходните проценти на митата.
Потребител · 16:20 · 19.06.2018
Ще постигне каквото иска защото САЩ са най силна икономика, най добрия клиент на Китай и азиатците имат да губят много по вече. Дизбаланс в експорта а точно начина по който Германия експлоатира и ограбва ЕС
BarakBaghdadi · 17:31 · 19.06.2018
@Потребител Китай е втората в света икономика с тенденция да стане първа до няколко години. Китай и САЩ са доста силно обвързани икономически, не е сигурно кой ще е по-губещ, но със сигурност жълтурите не са така разглезени като американците и могат да се задоволят с по-малко за дълго време. Тези краварски тактики с груба сила няма да минат и САЩ само ще изгбят според мен...
Потребител · 21:16 · 20.06.2018
@BarakBaghdadi прав си. китайците дълго време могат да издържат на нисък стандарт докато американците ще се сбият с мексиканци негри и всякаква друга паплач налазила страната
Потребител · 14:10 · 19.06.2018
Много странно как никой не му отговаря на този наглед, че и Европа и Китай даже и сега са с отворени за цял свят пазари. Сащ загубиха в собствената си игра по техните правила единствено заради голямата алчност на техните инвеститори.
BarakBaghdadi · 12:02 · 19.06.2018
Loco! Тоя си мисли, че Китай е Венецуела...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент