Тръмп: Иран нарушава споразумението за ядрената програма, САЩ няма да толерира това

Тръмп: Иран нарушава споразумението за ядрената програма, САЩ няма да толерира това | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Иран нарушава духа на споразуменията, постигнати за ядреното споразумение, Вашингтон няма да толерира това.

Тръмп отново нарече цялостния  план за действие по ядрената програма на Иран "една от най-лошите сделки", която някога е виждал.

"Ще видите какво ще направя. Много скоро - през октомври ... Иранската сделка не е справедлива сделка, сделка … Няма да толерираме това, това, което те правят с нашата страна, те са нарушили толкова много различни части и те също са нарушили духа на тази сделка ", каза Тръмп пред репортери.

По-рано източник в държавния департамент заяви пред РИА Новости, че администрацията на САЩ продължава да прави пълен преглед на политиката спрямо Иран, условията за предаването й на президента все още не са известни. Според събеседника на агенцията "по време на това преразглеждане САЩ ще продължат категорично да се противопоставят на враждебните действия на Иран в региона" и да изискат от Иран да изпълни напълно изискванията.

Тръмп, който е активен противник на споразумението, два пъти вече съобщи на Конгреса, че Иран е извън разпоредбите на споразуменията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай