Тим Кук разкри, че е гей, заради другите

Тим Кук разкри, че е гей, заради другите | StandartNews.com

Изпълнителният директор на "Епъл" (Apple) Тим Кук обяви публично, че е гей, в коментар за списанието на Блумбърг Businessweek. По думите му, си струва да жертва личната си информация, ако това ще помогне хората с различна ориентация да бъдат по-добре приети в обществото.

"Никога не съм отричал своята сексуалност, но досега не съм я обявявал публично", казва Кук. Той посочва, че много от колегите му в успешната компания са наясно с този факт и не се държат с него различно заради ориентацията му. "Не всички обаче имат този късмет", казва изпълнителният директор на Apple. 

"Не се смятам за активист, но осъзнавам колко съм получил от саможертвата на други. Затова, ако информацията, че изпълнителният директор на Apple е гей, помогне на някой, който се бори да приеме кой е всъщност, или донесе утеха на някой, който се чувства самотен, или вдъхнови хората да се борят за своето равенство, тогава си струва да загубя конфиденциалността на личния си живот", обяснява Кук решението си да се разкрие публично. 

"Горд съм, че съм гей и смятам това за един от най-големите дарове от Бог. Това ми даде разбиране какво е да си малцинство и поглед към предизвикателствата, с които хората от другите малцинства се справят всеки ден", коментира наследникът на Стив Джобс. 

Той обръща внимание на този въпрос, тъй като в много щати в САЩ и в други държави има закони, които позволяват на работодателите да уволняват служители само заради сексуалната им ориентация, както и хазяи да гонят наемателите си по същата причина. На много хора не се позволява да посещават партньорите си в болницата, нито да получават наследство, а безброй мъже, жени и деца живеят в страх и насилие всеки ден. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай