The Wall Street Journal отбеляза 125 години

The Wall Street Journal отбеляза 125 години | StandartNews.com

Ню Йорк. The Wall Street Journal отбеляза своята 125-та годишнина на 8 юли със специално издание в хартиен и онлайн вариант, чиято корица възпроизведе първата корица на списанието с отделни анотации как се е развила всяка една от първите новини на изданието.

Отделно издание, "Бъдещето на всичко", също ще бъде публикувано онлайн и в печатен вид, в което поредица от гостуващи писатели споделят мислите си върху това, което може да се случи през следващите 125 години.

То ще включва  статии от основателя на Facebook Марк Цукерберг, Тейлър Суифт и изпълнителния директор на Morgan Stanley Джеймс Горман.

Ще бъде публикуван и интерактивен онлайн архив, който ще позволява на хората да разглеждат тематично архивирано съдържание.

Джерард Бейкър, главен редактор на The Wall Street Journal, заяви: "Днес обсега на списанието е глобален, а дневният ред на новини надхвърля бизнеса и покрива политиката, забавленията, изкуството и културата и много повече, но ние оставаме верни на тези основополагащи принципи: да предложим най-точните, най-интелигентните, най-обективните новини, които движат пазарите, определят история и променят живота. "

От 8 юли 1889, хартиеното издание е нараснало от бюлетин на четири страници, продаващ няколко стотин копия на 2 цента на парче, до най-големият платен вестник в САЩ, с повече от 2,2 милиона абонати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай