Тед Круз "разчисти" пътя на Тръмп

Тед Круз "разчисти" пътя на Тръмп | StandartNews.com

Тед Круз "разчисти" пътя на Доналд Тръмп към президентското място. Това пишат световните медии след снощния обрат в предизборната компания. Сенаторът от Тексас обяви, че се оттегля от надпреварата. Така гарантира номинацията на Тръмп от Републиканската партия.

Американският милиардер получи убедителна преднина на първичните избори на републиканците в щата Индиана. Победата му се потвърждава от всички водещи медии в страната дори преди да са ясни окончателните резултати, пише БГНЕС.

Тръмп е получил повече от 53% от гласовете, осигурявайки си първото място. Втори е Круз с около 37% от гласовете, следван от губернатора на Охайо, Джон Кейсик със 7.6% от гласовете, показват предварителните данни.

На конгреса на Републиканската партия в Кивланд, щата Охайо, който ще се проведе от 18 до 21 юли, ще се реши кой ще бъде кандидат на партията за президентските избори през ноември.

От друга страна Хилъри Клинтън не успа да извоюва категорична победа в Индиана. Сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс поведе на изборите в този щат. След обработка на 70% от бюлетините, той взема 53,3% от избирателите-демократи, а Клинтън - 46,7%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай