Стрелецът от Торонто бил психично зле

Стрелецът от Торонто бил психично зле | StandartNews.com

Канадската полиция съобщи снощи, че заподозреният за стрелбата в канадския град Торонто в неделя е 29-годишният Файсал Хусайн. Семейството му обяви, че мъжът, който загина при атаката, е душевно болен, предаде Ройтерс.

Хусайн уби жена и рани 13 души, сред които и дете при атаката с огнестрелно оръжие в неделя вечерта в гръцкия квартал на канадския град Торонто. Свидетели на нападението заявяват, че са чули между 20 и 30 изстрела. Нападателят също е мъртъв, като не е ясно дали той се е самоубил или е бил убит от полицията. Членове на семейството му съобщиха, че имал психични заболявания и е страдал от психоза и депресия през целия си живот.

През уикенда в Торонто бяха разположени десетки допълнителни полицаи поради неотдавнашен ръст на насилието, извършено с огнестрелно оръжие, отбелязва АП.

Кметът Джон Тори заяви след атаката:"Бяхме свикнали да живеем в град, където подобни неща не се случват, но в наши дни се случват неописуеми неща". Според него в града има прекалено много леснодостъпни огнестрелни оръжия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай