Стрелецът от Орегон имал 13 законни оръжия

Стрелецът от Орегон имал 13 законни оръжия | StandartNews.com

Масовият убиец от Орегон е имал 13 законно притежавани оръжия, съобщиха федерални агенти, цитирани от Би Би Си. 26-годишният Крис Харпър Мърсър бил въоръжен с 6 пистолета, когато влязъл в колежа "Умпка" в Розбърг в четвъртък. Психарят, който уби 9 души, след което беше застрелян от полицията, имал още 7 оръжия в дома си. Вчера полицият публикува имената на жертвите, които са на възраст между 18 и 67 г. Най-възрастният е преподавателят на студентите, който станал първата жертва на убиеца.

Си Ен Ен пък съобщи, че от 2004 до 2013 г. общо 313 американци са загинали от тероризъм. В същото време жертвите на престрелки или битови инциденти с огнестрелно оръжие са 316 545.

Шерифът на окръг Далас - Джон Ханлин, разкри, че Мърсъл е учил в същия клас, в който открил стрелбата, но не уточни кога е било това. Колежанинът Алекс Фрир пък разказа пред местен тв канал, че миналия семестър Мърсър помагал за поставянето на декори за постановките на театралния кръжок в колежа. "Той беше обикновено момче, като всички останали. Но изглеждаше малко странно, все едно, че мислите му витаеха някъде другаде", сподели Фрир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай