Собственик на онлайн магазин за дрога получи доживотен затвор

Собственик на онлайн магазин за дрога получи доживотен затвор | StandartNews.com

Мъж, който е създател и собственик на онлайн магазин за дрога, получи от американския съд доживотен затвор. Рос Улбрихт притежава най-голямата онлайн борса за наркотици Silk Road (Пътят на коприната), съобщава бТВ.

Сайтът за дрога е бил достъпен само чрез мрежата Tor, а плащанията ставали с bitcoin, съобщава бТВ. По този начин Рос е осъществявал незаконни сделки.

Спецоперация на американските власти през октомври 2013 г. спряла сайта и задържала неговия собственик, който по-късно е признат за виновен. Около 200 млн. долара са минали през ръцете му, сочат данни от разследването.

Бизнесът на мъжа е „атака срещу здравето на нашите общества", каза съдията по делото. „Вие не сте по-добър човек от всеки друг наркодилър. Вашето образование не Ви прави по-различен и прави действията Ви още по-недопустими", обясни той.

„Имах своята младост, знам, че трябва да отнемете средата на живота ми, но, моля, оставете ми старостта", е написа Улбрихт в изказването си преди обявяването на наказанието. Той е поискал по-лека присъда пред обвинението.

Решението може да бъде обжалвано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай