Снегът потуши протестите във Фъргюсън и Сейнт Луис

Снегът потуши протестите във Фъргюсън и Сейнт Луис | StandartNews.com

Фъргюсън. По-спокойно е положението в протестиращите градове в САЩ в  сряда вечерта заради падналия сняг и ниските температури, съобщи USA Today. Това е третата вечер на недоволство, което заля над 100 града в 37 щата заради липсата на обвинение срещу белия полицай, който уби невъоръжен чернокож младеж през август. Няколко десетки демонстранти излязоха по улиците в сряда вечерта.

Силите на Националната гвардия са по-малобройни в сравнение с предишната нощ, когато протестиращи запалиха патрулна кола. Въпреки това обаче няколко души са арестувани в Сейнт Луис, в чиито покрайнини се намира Фъргюсън. Според полицаите от автомобила е откраднато огнестрелно оръжие AR-15, което се издирва. 

Министърът на правосъдието на САЩ Ерик Холдър се срещна с правозащитници, за да обсъдят проблемите в съдебната система по отношение на афроамериканците.

Протестна група призовава американците да бойкотират големите търговци за "черния петък", който е утре, в знак на съпричастност към протеста за правата на чернокожите в САЩ. Първият ден на голямото коледно пазаруване е след Деня на благодарността, който се отбелязва в последния четвъртък на ноември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай