САЩ отказа да си сътрудничи с Русия срещу джихада

САЩ отказа да си сътрудничи с Русия срещу джихада | StandartNews.com

Съединените щати няма да си сътрудничат с Русия за борба срещу джихадистите от "Ислямска държава"  докато тя продължава с „погрешната стратегия" в Сирия. Това каза министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър, предаде ТАСС.

„Русия има погрешна стратегия, руските самолети продължават като цяло да не бомбардират обекти на „Ислямска държава". Независимо от изявленията на руската страна, ние няма да започнем да си сътрудничим, докато тази стратегия не бъде променена", каза той.

Картър отбеляза, че се „запазват отворените канали за контакти с цел осигуряването на сигурност за нашите военни".

По думите му  въпреки това, което твърдят руснаците, те не сме се съгласили на сътрудничество с Русия.

Вчера Военното министерство на Русия обяви, че е готово да координира операциите срещу "Ислямска държава" в Сирия с Пентагона.

Междувременно представителят американския Държавен департамент Джон Кърби заяви, че по-малко от 10% от ударите на руската авиация в Сирия са насочени срещу „Ислямска държава" и „Ал Кайда", останалите поразяват умерената опозиция на Башар Аса.

По думите му, само два от общо 57 въздушни удара на Русия в Сирия са поразили „Ислямска държава". Останалите са били срещу умерената сирийска опозиция - единствените сили, борещи се срещу „Ислямска държава" в Северозападна Сирия, добави турският премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай