21:20 ч.

02.03.16

1 мин.

983

1

0

САЩ дават награда за хакване на Пентагона

от Стандарт |

САЩ дават награда за хакване на Пентагона

Пентагонът обяви, че ще покани хакери, проверени предварително от властите, да тестват киберсигурността на някои публични сайтове на военното министерство като пилотен проект, който ще стартира следващия месец. За първи път федералното правителство предлага такава програма, съобщава Ройтерс. Тя се нарица "Хакни Пентагона" и е по модел, използван от големи американски компании за откриване на пролуки в сигурността на техните мрежи. Такива програми позволяват на киберексперти да открият и установят проблемите, преди хакерите да се възползват от тях. Така ще се спестят пари и време в случай на проникване в мрежите.


"Убеден съм, че тази иновативна инициатива ще укрепи нашата дигитална отбрана и като цяло ще увеличи националната ни сигурност", отбеляза в съобщение военният министър Аштън Картър. Високопоставен военен представител разкри, че хиляди квалифицирани участници се очаква да се присъединят към инициативата. Подробностите и правилата още се изясняват, но конкуренцията може да доведе до отпускане на парични награди, поясняват от Пентагона. Участниците трябва да са американски граждани, да се регистрират и да предоставят свидетелство за съдимост, преди да бъдат допуснати в програмата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:53 · 03.03.2016
Американците искат да вкарат ,,ЛИСИЦАТА" в капана,но може да си вкарат ,,ВЪЛК" в кошарата.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент