Самоубийство и стрелба в „Черния петък"

Самоубийство и стрелба в „Черния петък" | StandartNews.com

Чикаго. Мъж е открил стрелба в мол "Nordstorom" в американския град Чикаго по време на разпродажбите в рамките на „Черния петък". Ранена е консултантка в магазин, която е хоспитализирана в критично състояние.

Стреляно е в отдела за козметика. След това стрелецът се е самоубил.

В момента на инцидента в търговския център е имало много хора по повод големите разпродажби. Евакуация не е била необходима.

Все още се изясняват причините за инцидента.

Междувременно в друг американския град- Сейнт Луис, демонстранти принудиха търговски център да затвори в разгара на разпродажбите в „Черния петък", като призоваха за бойкот в памет на чернокожия младеж, убит в съседния град Фъргюсън.

"Спрете пазаруването и се присъединете към движението", скандираха протестиращите. Стотина от тях легнаха на земята за 4 минути и половина, символизиращи над четирите часа, през които тялото на 18-годишния Майкъл Браун лежало на улицата, след като младежът бе застрелян от бял полицай през август.

Акцията продължи около час и приключи без инциденти, но опасявайки се от сблъсъци, магазините в търговския център предпочетоха да затворят.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай