Събират $1 млрд. за кампанията на Тръмп

Събират $1 млрд. за кампанията на Тръмп | StandartNews.com

Доналд Тръмп, който остана единственият кандидат за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ, обяви пред тв канала Ен Би Си, че предизборният му щаб смята да събере поне 1 млрд. долара за кампанията му. Бизнесменът посочи, че за събирането на сумата вероятно ще работи заедно с Националния комитет на Републиканската партия. По думите му парите са необходими, за да победи фаворита на демократите - бившия държавен секретар Хилари Клинтън, на изборите за президент. По данни на Тръмп демократите ще могат да привлекат за кампанията на окончателния си кандидат най-малко 2 милиарда долара.

Бизнесменът също така предлага да посочи имената на министрите в евентуалния си кабинет още преди конгреса на републиканците в Кливланд през юли, на който трябва да бъде определен кандидатът на партията за президент. "Харесва ми идеята да направя нещо такова още преди да стигнем до Кливланд. Да, мога да го направя и мисля, че ще бъде добре прието", допусна Тръмп в интервю за тв канала "Фокс нюз".
След първичните избори в Индиана той остана единствен претендент за номинацията, след като от надпреварата се отказаха сенаторът от Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик.
Хилари пък определи Тръмп като "неуправляемо оръдие" и заяви, че САЩ не могат да поемат риск с ненадежден кандидат като него. "В хода на кампанията Тръмп вече наговори много неща, особено за правата на жените и за глобалните климатични проблеми. Знам как да се боря с него", посочи Клинтън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай