Размирици в Мексико заради загиналите студенти

Размирици в Мексико заради загиналите студенти | StandartNews.com

Мексико. Протестно шествие заради убитите 43-ма студенти в Мексико събра хиляди разгневени хора в столицата на американската държава, съобщиха световните медии. 

Младежите, които цялата страна издирва в продължение на 6 седмици, бяха обявени за мъртви от властите след признанието на заподозрени гангстери, че са ги убили. 

Малка група протестиращи са използвали метални заграждения като тарани в опит да разбият вратата на сградата на федералното правителство на Мексико - Националния дворец. Те подпалили портите и изписали по стените на сградата от 16 век „Искаме да се върнат живи".

В същото време в южната част на страната бяха подпалени камиони.

43-ма учащи изчезнаха след сблъсък с полицията по време на протест в град Игуала южно от столицата в края на септември. Неидентифицирани тела бяха открити в масов гроб извън града, а множество мексиканци се вдигнаха на протести срещу мистерията с изчезналите младежи.

Официално мексиканските власти обявиха, че трима членове на престъпна група са признали, че полицията им е предала студентите, някои от тях са били вече удушени, те застреляли останалите, след което изгорили телата.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай