Прекратиха сериала „Розан“ след расистки туит от звездата му

Прекратиха сериала „Розан“ след расистки туит от звездата му | StandartNews.com

Американската телевизия "Ей би Си" (ABC) обяви, че прекратява сериала си "Розан" след расистки туит на звездата на сериала Розан Бар, въпреки че тя се извини и изтри туита си, предаде Франс прес.

В този туит известната с подкрепата си за Доналд Тръмп актриса сравни бивша съветничка на Барак Обама с маймуна. В туитъа от преди ден 65-годишната актриса описа бившата съветничка на Обама Валъри Джарет така: "Мюсюлманските братя и Планетата на маймуните си родиха бебе: вдж".

Няколко часа по-късно Розан Бар изтри туита и се извини: "Извинявам се на Валъри Джарет и на всички американци. Съжалявам, че направих тази грозна шега за нейната политика и нейния външен вид", каза тя.

"Трябваше да внимавам", добави Бар и обяви, че повече няма да поства в Туитър. Извиненията й обаче не бяха достатъчни. Една от продуцентките на "Розан" - чернокожата Уонда Сайкс, обяви, че напуска екипа на сериала. Два часа по-късно "Ей Би Си" обяви, че спира сериала.

Първите девет сезона на сериала "Розан" бяха излъчени от 1988 до 1997 г. Десетият тръгна тази година на 27 март и завърши на 22 май и бе най-гледаният за сезона 2017-2018 по големите американски телевизии. Телевизията беше обявила, че е поръчала единайсети сезон само три дни след излъчването на първия епизод на десетия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай